Cranberrysap kan mogelijk risico op hartziekten en diabetes verlagen

Blog

Cranberrysap kan mogelijk risico op hartziekten en diabetes verlagen

UIt een nieuwe studie blijkt dat het drinken van caloriearme cranberrysap mogelijk voor een lagere kans op ziekten zorgt die hoog op de lijst van doodsoorzaken staan, waaronder diabetes, beroertes en hartziekten.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat in dat deze drie ziekten werdwijd elk jaar 15,6 miljoen levens eisen. Het onderzoek laat zien dat cranberry’s een rijke bron van polyfonelen bevatten, oftewel beschermende samenstellingen, die de natuurlijke afweer van het lichaam ondersteunen en de gezondheid verbeteren.

Om erachter te komen in hoeverre polyfoneelrijke cranberry’s de algemene gezondheid verbeteren, verzorgden de onderzoekers van het Amerikaanse ministerie van landvouw acht weken lang het eten voor 56 gezonde volwassenen. Een deel van de groep dronk twee keer per dag een glas caloriearme cranberrysap. De andere groep kreeg een placebodrank met dezelfde smaak en kleur.

De groep die echte cranberrysap dronk boekte betere resultaten op het gebied van bloeddruk, lipiden, de suikerspiegel en c-reactieve proteïne.

Bron: Novum

Bericht achterlaten