Hoe komen we biologisch de winter door?

Blog

Hoe komen we biologisch de winter door?

Op 21 december begint de winter weer. De korte dagen en lage temperaturen doen weer een aanslag op het zorgvuldig onderhouden van onze gezondheid. Hierbij kunnen we vervallen in synthetische middelen, maar waarom maken wij, inclusief uw gasten of cliënten, niet dankbaar gebruik wat moeder natuur te bieden heeft? In dit blog geven wij handvatten om op de gezondheid te passen.

Bewegen is belangrijk

Gezonde en biologische voeding is de basis voor de gezondheid van iedereen. Voldoende beweging en buitenlucht vormen een aanvulling hierop. Al is het een korte wandeling om buitenlucht op te snuiven. Daarnaast wordt binnen zijn pas echt gewaardeerd, als u weet hoe koud het buiten is. Om het buitenzijn een beetje zin te geven, kunt u verschillende activiteiten bedenken. Zo is foto’s maken van de variërende natuur een leuke uitdaging. Daarbij kan iedereen zelf besluiten of ze het willen delen met anderen via social media. Een andere buitenbezigheid is het verzamelen van zaken uit de natuur.

Muziek

Naast alle vitamines in de voeding zijn ook de mentale vitamines heel belangrijk. Diverse onderzoeken wijzen uit dat muziek een positieve uitwerking heeft op ons gestel. Zorg ervoor dat u een lijst met liedjes heeft waar iedereen blij van wordt.

Start gezond

De start van de dag begint met het ontbijt. Deze eerste maaltijd van de dag is het belangrijkst. Ons lichaam heeft ’s nachts veel verbrand en om goed te kunnen functioneren, hebben we voedingsstoffen nodig om de dag door te komen. Voor een gezond en voedzaam ontbijt zijn smoothies een uitkomst. Onze smoothies zijn gemaakt van 100% fruit van verschillende gepureerde vruchten en verkrijgbaar in 10 verschillende smaken. Bovendien zijn de smoothies rijk aan vitamine C, eiwitten en vezels. Zo heeft u in no-time een snel en gezond ontbijt.

Tussendoortjes

Ook in de winter is hydratatie belangrijk, vooral voor senioren en zieken. Door de lagere temperaturen valt het minder op dat het vochtniveau op peil gehouden moet worden.
Het handige karafconcept biedt uitkomst bij groepen mensen. Zo kunt u ze voorzien van een heerlijk glas 100% puur biologisch vruchtensap.

Zo kunnen de mentale en fysieke gezondheid op peil gehouden worden. Wilt u meer weten over onze smoothies of karafconcepten? Bezoek onze website of neem contact met ons op.