Kies bewust: biologisch is populair

Blog

Kies bewust: biologisch is populair

Consumenten maken steeds vaker de keuze voor biologische producten. Dit komt voornamelijk door het gezonde, eerlijke en veilige imago. Verschillende tv-programma’s hebben de consument kritischer gemaakt met betrekking tot voeding. En dat is goed, want als u uw gezondheid een boost wilt geven, dan is het van belang dat u ‘écht’ voedsel nuttigt.

Onbewerkte producten winnen het van bewerkte producten

Veel goede voedingsstoffen gaan bij het bewerken van voedingsmiddelen verloren. Bij de bewerking worden voornamelijk chemische stoffen gebruikt, in de vorm van geur-, kleur- en smaakstoffen. Zo zorgen producenten dat de voeding er ‘mooier’ uitziet en langer houdbaar is. Veel van deze toevoegingen zijn giftig, nooit getest of zelf gevaarlijk voor de menselijke gezondheid. De productgroepen eieren, ontbijtgranen, thee, olijfolie en babyvoeding hebben in Nederland het grootste biologische marktaandeel. Het is opvallend dat bewerkte producten steeds minder in trek zijn bij de consument. De strenge regels waaraan biologische producten moeten voldoen, gelden voor de consument als een teken dat de voeding vers en gezond is.

Steeds meer consumenten kiezen voor biologisch

De afgelopen jaren groeit de afzet van biologische voedingsmiddelen in Nederland sneller dan de rest van de markt. In vijf jaar tijd is de afzet gemiddeld 11% gestegen. De voedingsmarkt in het algemeen steeg jaarlijks met slechts 1%. De verwachting voor de komende tien jaar is dat het biologische marktaandeel in Nederland met 7% zal stijgen.

Toch blijft Nederland achter

Nederlanders kiezen steeds vaker voor biologische variaties. Toch blijft het biologische marktaandeel achter in vergelijking tot bijvoorbeeld Zweden, Denemarken, Zwitserland en de Verenigde Staten. Mogelijk komt dit door de hogere kosten van biologische producten.

De natuurlijke keuze met Oranka

Kies voor de biologische sappen van Oranka! In onze producten zitten alleen puur biologische ingrediënten, zonder toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveermiddelen. Die zijn namelijk helemaal niet nodig. De complete biologische selectie voldoet aan de strenge eisen van de Skal-certificering. Onder de biologische selectie vallen hoge kwaliteit sappen, smoothies en frisdranken. Naast de sappen en smoothies is er ook een biologische frisdrankenlijn, Bio Fris. Deze frisdrank is een verfrissende dorstlesser en bestaat uit puur biologische ingrediënten.

Over Oranka

Oranka is als internationaal leverancier toonaangevend op het gebied van smoothies en vruchtensappen in combinatie met uitschenksystemen. Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij als geen ander wat u als klant belangrijk vindt in het koude drankensegment. Meer informatie over Oranka is te vinden op www.oranka.nl. Mocht u nog specifieke vragen hebben of willen weten welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn, neemt u dan contact met ons op.

Bronnen: Lekkeretenmetlinda en Rabobank