Nieuwe duurzame drankverpakkingen: Pop-Up Cups

Blog

Nieuwe duurzame drankverpakkingen: Pop-Up Cups

Vanuit Oranka vinden wij dat we zuinig moeten zijn op onze werk- en leefomgeving. In ons assortiment vindt u zowel duurzame dranken als verpakkingen. Zo bieden wij een totaal duurzaam product. Nieuw in onze verpakkingslijn zijn Pop-Up Cups. Dat zijn duurzame én innovatieve drankverpakkingen. Deze zijn zeer geschikt om er gekoelde dranken en sappen ter plekke mee te vullen en te serveren.

Duurzame aspecten

De Pop-Up Cup is gemaakt van FSC-gecertificeerd karton en heeft een plastic inzet met een eenvoudige sluiting die gegarandeerd lekvrij is. Na gebruik van de Pop-Up Cup is het karton eenvoudig te scheiden van het plastic voor een betere afvalscheiding. De cup heeft geen deksel en er is in vergelijking met papieren bekers met PE-coating veel minder plastic nodig. Tijdens het transport neemt de Pop-Up Cup minimaal ruimte in. Deze kan namelijk plat gevouwen vervoerd worden en is lokaal geproduceerd. Dat zorgt voor een aanzienlijk lagere transportbelasting.

Hygiënisch

De productie van de verpakkingen vindt plaats onder BRC-condities. De Pop-Up Cup is tot aan het vullen volledig gesloten. Zo blijft de binnenkant 100% schoon en daarmee is deze drankverpakking altijd veilig te gebruiken. De sluiting is eenvoudig en zorgt voor een gegarandeerd lekvrij resultaat. Hierdoor is er geen geknoei als de Cup per ongeluk omvalt. Daarom is de Pop-Up Cup ook zeer geschikt om in de auto te gebruiken.

Gemakkelijk in gebruik

De Pop-Up Cups zijn erg gemakkelijk in gebruik. Het zijn doosjes met een zakje die plat worden geleverd. Ze nemen dus heel weinig plaats in. Het doosje opent zich vervolgens automatisch doordat u het aan de zijkant samenknijpt. U vult de Pop-Up Cup, vouwt de bovenkant samen en u bent klaar. En dat 100% lekvrij. Tot slot steekt u een rietje door het gaatje in de bovenkant. Nu is deze unieke drankverpakking volledig ready-to-use.

Hieronder nog even de belangrijkste kenmerken van de Pop-Up op een rijtje.

  • Het gebruikte karton van de Pop-Up Cup is FSC-gecertificeerd
  • De verantwoorde Cup heeft géén plastic deksel.
  • Deze drankverpakking is beschikbaar in twee verschillende formaten: medium 350 ml en large 450 ml.
  • De Pop-Up Cup heeft een slim venster voor de herkenbaarheid.
  • In vergelijking met papieren bekers met PE-coating is er voor de Pop-Up Cup veel minder plastic nodig.
  • Na gebruik zijn het karton en plastic simpel van elkaar te scheiden en daardoor probleemloos te
  • De Pop-Up Cup gebruikt minimale ruimte voor opslag, transport en afval.
  • De productie vindt in Nederland plaats. Dat levert een enorme verlaging in transportbelasting op.