Wordt de Nutri-Score de nieuwe standaard?

Blog

Wordt de Nutri-Score de nieuwe standaard?

Je hebt er misschien al eens iets over gehoord: de Nutri-Score. Een label dat in één oogopslag duidelijk moet maken hoe gezond een product is. De firma HAK – je weet wel: van de groenten – is al begonnen om de Nutri-Score op haar verpakkingen af te beelden. Zal dit de nieuwe standaard worden?

De Nutri-Score in het kort

De Nutri-Score gaat uit van de totale voedingswaarde van een product. Het is nog geen verplichte kost voor voedsel- en drankenproducenten. Maar in de toekomst zou dit wel eens de nieuwe Europese standaard kunnen worden, want al die verschillende logo’s en scores maken het er niet duidelijker op. HAK heeft er heel bewust voor gekozen om, ondanks het feit dat het nog net verplicht is, toch alvast werk te maken van de Nutri-Score. Een mooie zet, want wat is er nou mooier dan transparantie richting de consument?
 

Gezond product = betere score

Een product waarin alleen natuurlijke voedingsstoffen zitten, krijgt automatisch de beste score. Zulke producten hebben wij ook in ons assortiment en daar zijn we trots op! Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom de Nutri-Score dan ook op de voet. Uit onderzoek blijkt trouwens dat mensen over het algemeen gezondere keuzes maken door dit label. Dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe!
 
De Consumentenbond pleit actief voor de invoering van de Nutri-Score. “Wij vinden Nutri-Score het beste voedselkeuzelogo en willen dat de overheid het logo ook in Nederland invoert.” Samen met andere Europese consumentenorganisaties is de Consumentenbond een burgerinitiatief gestart. Je kunt op hun website zelfs een petitie tekenen.

Kies bewust voor én met Oranka

Bewust kiezen voor een gezond product begint bij transparantie, dus wij vertellen je nu ook al graag alles over de ingrediënten van onze producten. Wil je meer weten over de beste en meest verantwoorde sappen en dranken voor jouw gasten? Dan helpen wij je graag bij het maken van die keuze. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.