De oorsprong van onze Natural sappen

Blog

De oorsprong van onze Natural sappen

Gezond eten en drinken is voor steeds meer mensen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de levensstijl. Een bewuste keuze voor biologische producten hoort daar ook steeds vaker bij. Voor de een is de invloed op Moeder Natuur doorslaggevend, voor de ander is het belangrijk exact te weten wat er gegeten of gedronken wordt en voor weer een ander is het gewoon de pure smaak. Weet u waar die pure smaak van biologische sappen vandaan komt? 

Wanneer is een product biologisch?

Biologisch is de meest duurzame manier om landbouw te bedrijven en voedsel te produceren. Biologisch is eigenlijk heel slim omgaan met alles wat leeft. Planten en dieren krijgen de tijd om te groeien en de bodem raakt niet uitgeput. Het milieu wordt gespaard, biodiversiteit bevorderd, natuurlijke hulpbronnen in stand gehouden, kringlopen bewaard, dierenwelzijn gerespecteerd, het platteland leefbaar gehouden, en consumenten verwend met voeding die met natuurlijke ingrediënten en procedés is vervaardigd.

Wist u bijvoorbeeld ook dat een boer of teler tenminste twee jaar volledig biologisch moet werken voordat hij het Europees biologisch keurmerk mag gebruiken? Dit keurmerk staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie geproduceerd zijn en voldoen aan de EU-regelgeving voor biologische landbouw. Producten met het keurmerk bestaan voor minstens 95 procent uit biologische ingrediënten en het moet duidelijk zijn waar het product vandaan komt. Er mogen ook geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt zijn.

Toepassing biologische wereldtoppers voor onze Natural sappen

De Natural sappen van Oranka dragen dit keurmerk en daarmee vinden de ingrediënten hun oorsprong dan ook in gebieden met biologische teelt. En niet zomaar een paar gebieden, want u kent ze vast wel als vakantiebestemming of bijvoorbeeld als wijnstreek!

Appels uit de Bodensee: De eetcultuur is bepalend voor het landschap van de Bodensee-regio. Vooral de fruitteelt en wijnbouw kennen hier een rijke traditie. Zo is de regio beroemd om de vele verschillende appelsoorten die er worden geteeld. Vanaf de bloesemtijd in het voorjaar tot aan de oogst in de nazomer wordt het landschap rond de Bodensee bepaald door de appel. De Bodensee-appel is erg geliefd onder alle leeftijden. Een perfecte basis dus voor onze Natural Appel-Vlierbessensap en Appelsap.

Valencia sinaasappel: Sinaasappels worden over de hele wereld gegeten. Spanje is een belangrijk exportland voor deze heerlijke citrusvrucht en staat zelfs in de wereldtop. Dit land is de grootste sinaasappelproducent van Europa, waarbij twee derde op haar beurt uit regio Valencia komt. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de smaak van een sinaasappel het beste tot uiting komt wanneer deze is gecultiveerd bij een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius. Valencia kent een mediterraan klimaat met lange warme zomer (en dus veel zonuren) en zachte winters. De Valencia sinaasappel wordt inmiddels over de hele wereld geteeld, daar waar sprake is van een vergelijkbaar geschikt klimaat. Zo staat Oost-Mexico net als Valencia hoog in de wereldtop van producenten van de sinaasappel, en wel op nummer 5. Die tropische zonuren proeft u terug in ons Natural Sinaasappelsap.

Tomaten uit de Provence: De Provence staat bij veel mensen bekend als vakantiebestemming en wijngebied pur sang. Toch kent het gebied ook een heuse tomatenteelt. De oorsprong van deze tomatenteelt ligt echter in het Andesgebergte van Peru waar tomaten door de Inca’s werden geteeld. Wist u dat de tomaten die toen gecultiveerd werden helemaal niet rond en/of rood waren, maar gelig met heel ongelijke vormen? De tomaat werd in die tijd beschouwd als een siergewas en werd zeker niet gegeten. Na enige tijd werd de tomaat naar andere landen, waaronder Europese landen, geëxporteerd. In Europa kwam men erachter dat de vrucht van de tomatenplant wel degelijk eetbaar was. In Frankrijk werd de vrucht van deze warmte-innemende en gulzige plant ook wel ‘pommes d’amour’, oftewel liefdesappel, genoemd. Door kruisen en selecteren kreeg de tomaat de rode kleur. Met zo’n bijzondere geschiedenis is onze Natural tomatensap veel meer dan alleen gezond en lekker.

Wilt u de Natural sappen met deze wereldwijd geroemde en smaakvolle ingrediënten ook graag toevoegen aan uw assortiment? Dat begrijpen wij maar al te goed!

Over Oranka

Oranka is als internationaal leverancier toonaangevend op het gebied van vruchtensappen in combinatie met uitschenksystemen. Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij als geen ander wat u als klant belangrijk vindt in het koude drankensegment. Meer informatie over Oranka is te vinden op www.oranka.nl. Mocht u nog specifieke vragen hebben of willen weten welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn, neemt u dan contact met ons op.