Oranka houdt van duurzaam

Blog

Oranka houdt van duurzaam

Het is volop in het nieuws dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Het klimaat verandert en de temperaturen stijgen. Duurzaamheid is noodzakelijk, inspirerend en winstgevend. Oranka vindt duurzaamheid erg belangrijk en draagt graag haar steentje bij. In ons assortiment treft u daarom biologische sappen en smoothies aan, die heel veel biologische ingrediënten bevatten. Kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveermiddelen zitten daar niet in. Bij Oranka willen we exact weten wat er in onze producten gaat. Daarom voegen we geen Ingrediënten toe, die niet passen binnen onze visie om goed voor mens en milieu te zorgen.

Steeds vaker biologisch

Steeds vaker kiezen consumenten voor biologische producten. Dit komt vooral door het imago van deze producten: gezond, eerlijk en veilig. Media maken de consument bewuster van en kritischer over voedsel. Dat vindt Oranka een goede ontwikkeling. Wilt u de gezondheid een boost geven, dan is het nuttigen van ‘écht’ voedsel belangrijk. In Nederland is de afgelopen jaren de afzet van biologische voedingsmiddelen flink toegenomen. Nederlanders kiezen steeds vaker voor biologische variaties. Naar verwachting stijgt de komende jaren het biologische marktaandeel in Nederland met 7%.

Minder behoefte aan bewerkte voeding

Als voedingsmiddelen bewerkt worden, gaan veel goede voedingsstoffen verloren. Bij de bewerking worden vooral chemische stoffen gebruikt. Denk aan geur-, kleur- en smaakstoffen. Zo zorgen producenten dat de voeding er ‘mooier’ uitziet en langer houdbaar is. Welke productgroepen hebben in Nederland het grootste biologische marktaandeel? Dat zijn eieren, ontbijtgranen, thee, olijfolie en babyvoeding. Wat opvalt is de afnemende behoefte aan bewerkte voeding. Biologische producten moeten aan strenge regels voldoen. Voor de consument betekent dat de voeding vers en gezond is.

Onze biologische dranken en sappen

Oranka kan haar biologische sappen door heel Nederland leveren. Dat is handig! Onze biologische producten bevatten alleen puur biologische ingrediënten, zonder toegevoegde kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveermiddelen. De complete biologische selectie voldoet aan de strenge eisen van de Skal-certificering. Tot de biologische selectie behoren sappen, smoothies en frisdranken van uitstekende kwaliteit. Naast de sappen en smoothies is er ook een biologische frisdrankenlijn, Bio Fris. Deze frisdrank is een verfrissende dorstlesser en bestaat uit puur biologische ingrediënten.

Aandacht voor de verpakking

Ook de verpakking van onze biologische producten is duurzaam. Zo bieden wij een totaal duurzaam product. De laatste toevoeging in verpakkingen zijn de Pop-Up Cups. Deze drankverpakking is naast duurzaam ook heel innovatief. Het is zeer geschikt om gekoelde dranken en sappen ter plekke te vullen en serveren. De Pop-Up Cup is gemaakt van FSC gecertificeerd karton en heeft een plastic inzet met een eenvoudige sluiting die gegarandeerd lekvrij is. Na gebruik van de Pop-Up Cup is het karton eenvoudig te scheiden van het plastic voor een betere afvalscheiding. De cup heeft geen deksel en is in vergelijking
Tijdens het transport neemt de Pop-Up Cup minimaal ruimte in doordat het plat gevouwen vervoerd wordt en is het lokaal geproduceerd wat de belasting in transport significant reduceert.

Voor meer informatie over Oranka kunt u terecht op www.oranka.nl. Heeft u nog specifieke vragen of wilt u weten welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn, neemt u dan contact met ons op.