Oranka zegt JA tegen Gezonde Voeding op Scholen

Blog

Oranka zegt JA tegen Gezonde Voeding op Scholen

Op vrijdagmiddag 3 februari organiseerde JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, een bijeenkomst voor ondertekenaars van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016-2020). Tijdens deze bijeenkomst was Oranka een van de partijen, die het Akkoord officieel ondertekend heeft. Deze bijeenkomst vond plaats bij Youmeet in het Utrechtse Creative Valley.

Wat is het doel?

Zoals op de website van JOGG wordt omschreven, is het algemene doel van JOGG als volgt: “Wij streven naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. In 2020 willen we tenminste 1 miljoen kinderen op deze manier bereikt hebben. Ook streven we naar een aanduidbare stijging van het aantal kinderen en jongeren op gezond gewicht in 75 JOGG-gemeenten.”

Bijdrage vanuit Oranka

Als Ondertekenaar van JOGG wil ook Oranka met haar producten en diensten bijdragen aan een gezondere samenleving zoals hierboven omschreven. Daarin is structureel aandacht voor een gezonde leefstijl in het algemeen en voor een gezond gewicht in het bijzonder. Een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

Informatie voor ondertekenaars

Naast de ondertekening wordt deze bijeenkomst gebruikt om deelnemende partijen te informeren over de volgende zaken:

  • Introductie Akkoord en resultaten 2016
  • Rol van Jongeren Op Gezond Gewicht en Voedingscentrum
  • Het proces rondom het monitoren en stappen daarna
  • Inzet communicatiemiddelen
  • De plannen voor aankomend jaar en mogelijkheden voor samenwerking rondom thema’s

Als Ondertekenaar van JOGG houdt Oranka u hier de komende tijd van op de hoogte via nieuws en blogs op de website. Meer informatie over JOGG is terug te vinden op https://jongerenopgezondgewicht.nl.

Over Oranka

Oranka is als internationaal leverancier toonaangevend op het gebied van vruchtensappen in combinatie met uitschenksystemen. Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij als geen ander wat klanten belangrijk vinden in het koude drankensegment.

Dat vindt u terug in:

  • onze doordachte oplossingen met een ideale mix van gemak, hygiëne, uitstraling, milieu, prijs en kwaliteit.
  • ons uitgebreide assortiment met keus uit meer dan 50 verschillende soorten vruchtensap.
  • Oranka-producten, die u buiten de koeling tot maximaal 12 maanden kunt bewaren.
  • onze concentraten, waarmee u tot 90% aan opslagruimte bespaart en ze leveren tot 90% minder afval op. Beter voor u én het milieu!

Bron afbeelding: Fotograaf Hilbert Krane