Oranka’s zorg voor ouderen en patiënten

Blog

Oranka’s zorg voor ouderen en patiënten

Nederlanders worden steeds ouder, maar helaas ook sneller ziek. Wist u dat aanpassingen in leefstijl zowaar ziekten en ongemakken kunnen voorkomen of genezen? Geen medicijnen, maar een ander eetpatroon, met meer beweging en minder stress. De opmerking “paprika’s in plaats van pillen” gaat dus wel degelijk op. Oranka draagt graag bij aan een gezondere leefstijl van allerlei doelgroepen. Vandaag gaan we specifiek in op onze oplossingen voor ouderen en patiënten.

Zorg voor goede hydratatie en vitaminen

De zorgsector vereist aangepaste oplossingen als het gaat om gezond eten en drinken. De sappen van Oranka sluiten aan bij belangrijke zorgthema’s. Voor senioren en zieken is het van groot belang dat zij goed gehydrateerd blijven, genoeg vitamine C binnenkrijgen en zo min mogelijk suiker binnenkrijgen. Vitamine C helpt cellen beschermen, houdt het immuunsysteem gezond en helpt bij de preventie van staar en hart- en vaatziekten. Daarnaast bevatten enkele sappen zink. Doordat er weinig suiker in onze sappen zit, zijn ze ook geschikt voor diabetespatiënten.

Onze oplossingen in uw zorginstelling

Zorgt u als zorginstelling voor genoeg beweging van uw bewoners? Dan kunnen wij helpen bij het eet- en drinkpatroon! Samen gaan we dan voor een gezondere leefstijl voor iedereen, bijvoorbeeld door:

  • gebruik te maken van ons handige Karaf-concept. U maakt dan in een handomdraai 2,5 liter verse sap. Een goede manier voor verzorgers om de bewoners optimaal te bedienen.
  • een dispenser op het buffet, Hydration Station, Juice Cube of om het Grab & Go-concept in het (bedrijfs)restaurant te plaatsen. Kies zelf de lekkerste smaken en concentraten.

Verlaging van de zorgkosten

Vaak worden gezond eten en drinken geassocieerd met hoge kosten. Niets is minder waar! Het is niet voor niets dat onze sappen bijdragen aan een beter vocht- en vitaminebeleid. Een goed beleid kan namelijk een positief effect hebben op de verlaging van de algehele zorgkosten. Goede hydratatie werkt namelijk preventief bij bijvoorbeeld urinewegontstekingen, hartfalen, vallen en diabetes. Voorkomen is beter dan genezen en kost minder tijd en geld.

Meer weten?

Oranka is als internationaal leverancier toonaangevend op het gebied van vruchtensappen in combinatie met uitschenksystemen. Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij als geen ander wat u als klant belangrijk vindt in het koude drankensegment. Meer informatie over onze oplossingen voor de zorg vindt u hier.  Mocht u nog specifieke vragen hebben of willen weten welke mogelijkheden er voor uw organisatie zijn, neemt u dan contact met ons op. Wanneer gaat u samen met ons voor een gezondere levensstijl van uw bewoners of patiënten?