Oranka Patiëntenzorg

Oranka biedt gezonde, voedzame sappen met systemen die gemakkelijk in gebruik zijn. Ons Zorgconcept helpt mee aan de toename van het vocht- en vitaminegehalte. Dat resulteert in gezondere bewoners met een merkbare toename in activiteit.

Dit unieke Oranka Zorgconcept betekent dat we aan alle noodzakelijke voorwaarden kunnen voldoen voor een goed vocht- en vitaminebeleid. Goede voedingswaarden, weinig opslagruimte, minder operationele tijd en kostenbesparingen.

Diversiteit in zorglocaties

Elke instelling is anders en iedere bewoner is uniek. De behoeften van elke instelling en daarmee de bewoners verschillen.

Ook bij specialistische zorg, bijvoorbeeld de zorg voor dementerenden, is het belangrijk ervoor te zorgen dat het leven van deze bewoners zoveel mogelijk wordt verrijkt en dat ze worden geholpen hun onafhankelijkheid te behouden.

Eiwitverrijkt sinaasappeldrank

Vanaf je dertigste wordt je spiermassa elk jaar minder. Op je tachtigste heb je ongeveer nog maar de helft over.
Eigenlijk is ouder worden een mini-ontstekingsproces: het lichaam gaat minder efficiënt met eiwit om.
Conclusie is dat je meer eiwit nodig hebt als je ouder wordt. Oranka kan hier een goede bijdrage aan leveren!

Frezz E+

Eiwit is de bouwstof voor spieren en is nodig voor de balans tussen spierafbraak en spieropbouw. Bij ondervoeding is de behoefte aan eiwit hoger dan normaal. De benodigde hoeveelheid eiwit binnen krijgen via het ‘gewone’ dagmenu of door veel meer eten lukt doorgaans niet. Middels Frezz E+ kan Oranka een belangrijke bijdrage leveren aan het bereiken van de eiwit doelstelling van de mensen.

Het advies voor de dagelijkse inname van eiwit ligt voor ouderen op 1 tot 1,2 gram eiwit per kilo van hun lichaamsgewicht. Dit betekent per maaltijd 20 tot 25 gram eiwit. De ochtend blijkt juist ook een belangrijk moment om  eiwit in te nemen. Dit omdat ’s nachts eiwit wordt afgebroken. ’s Ochtends is de eiwitbalans daardoor negatief en worden spieren afgebroken totdat er genoeg eiwit wordt ingenomen en de balans weer positief is.
Sinaasappelsap is daarom juist een perfecte mogelijkheid om eiwit in te nemen!

Oranka Juice Solutions

Aantrekkelijke dranken

Veel ouderen houden niet van het drinken van water. Uit ervaring weten wij dat de invoering van een verscheidenheid aan Oranka Sappen en Smoothies voor een hogere inname van vocht, vitaminen en/of calorieën zorgt. Zelfs de meest terughoudende drinkers worden hierdoor aangemoedigd meer te drinken.

Oranka Juice Solutions - plus

Verleidelijke smaken

Oranka sappen zijn verkrijgbaar in meer dan 20 verschillende smaken. Hierdoor zit er voor iedere bewoner een smaak tussen die hij of zij lekker vindt. De zichtbaarheid van de sappen in onze dispensers of karaffen en de aantrekkelijke kleuren sporen de bewoners aan om meer te drinken. Een aantal Oranka sappen hebben vitamine C, D en zink als toevoegingen en zijn geschikt voor diabetespatiënten.

Oranka Juice Solutions - plus

Serveermogelijkheden

Het gebruik van dispensers maakt sappen toegankelijker en stimuleert de vochtinname. Onze dispenser oplossingen maken het gekoelde sap zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk. De dispensers zijn geschikt in eetzalen, activiteitenruimtes en woonruimtes. Ook voor kleinschalig wonen kunt u de Oranka karaffen gebruiken. U kunt meerdere smaken tegelijk bij het ontbijt of de lunch presenteren.

Oranka_Zorg

Verhoogd vochtgehalte.
Gezondere bewoners.
Verhoogd activiteitenniveau.button_ikhebinteresse

Als vochtinname stijgt,
dalen de kosten van zorg.

Kleinschalig Wonen

Oranka_Kleinschalig wonen

Eiwitverrijkt

Smoothies

Oranka_Banqueting

Zelftap concept

Oranka_Zorg

Benieuwd naar oplossingen op maat?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd naar de mogelijkheden die we u kunnen bieden? Neem contact met ons op of kijk verder op onze website.