Oranka: oog voor people & planet

Blog

Oranka: oog voor people & planet

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn thema’s waar we bij Oranka veel waarde aan hechten. We dragen dan ook op verschillende vlakken een steentje bij. Door slimme producten te bedenken, maar ook door mooie samenwerkingen aan te gaan. Nieuwsgierig naar hoe wij voor people & planet zorgen? Lees dan snel verder!

Bespaar energie en kostbare koelruimte met concentraten

Energiebesparing is al jaren een belangrijk thema. Niet alleen binnen de horeca en hospitality branche, maar wereldwijd. Hier hebben wij op ingespeeld met een eenvoudige oplossing die een groot verschil maakt: onze concentraten. Het voordeel van het gebruiken van pakken met kant en klare sappen zit hem onder andere in het feit dat je minder verpakkingsmateriaal nodig hebt. Een ander voordeel: het product is ongeopend buiten de koeling houdbaar en dus bespaar je een hoop energie. En als horecaondernemer weet je maar al te goed: ruimte in de koelcel is schaars, dus die ruimtebesparing is ook op een ander vlak een fijn bijkomend voordeel! 

Innovatieve en slimme verpakking: de Pop-Up Cup

Misschien heb je er de laatste tijd wat over gehoord: de Pop-Up Cup! Dit is een duurzame én innovatieve drankverpakking die perfect is om gekoelde dranken en sappen ter plekke mee te vullen en uit te serveren. Deze innovatieve verpakking was recentelijk in het nieuws, omdat het de 10e plaats heeft behaald in de KvK innovatie top 100. Je snapt dus dat we trots zijn dat wij dit product in huis hebben! Benieuwd naar alle details? Lees er hier alles over.

Maatschappelijk verantwoord

Wist je dat wij een prachtige samenwerking hebben met het Leger des Heils? Onze houten presentatiemiddelen worden namelijk gemaakt door 50|50 Wood. Dit is een project waar mensen onder begeleiding van vaktechnisch personeel een leerwerk-traject volgen, gericht op scholing en uitstroom naar betaald werk. Niet alleen een mooi verhaal, maar ze maken ook nog eens mooie dingen. Lees hier het verhaal van één van de medewerkers. Prachtig, toch?!

Meer weten?

Hopelijk hebben we je met deze blog een mooi kijkje achter de schermen kunnen geven. Wij vinden het namelijk erg belangrijk om na te denken over de maatschappij en duurzaamheid, dus vertellen we graag over onze initiatieven. Natuurlijk hebben we nog veel meer te vertellen. Want we hebben nog zó veel meer mooie producten en verhalen. Wil je ze horen? Dan spreken we graag af. Met wat lekkers erbij natuurlijk! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.