Week voor de gezonde jeugd

Blog

Week voor de gezonde jeugd

De week van 11 t/m 15 maart staat in het teken van de Week voor de gezonde jeugd. In het hele land worden er activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor iets waar wij ook waarde aan hechten: een gezonde leefstijl. En in dit geval heel specifiek voor de jeugd. Hoe wij bijdragen aan een gezonde volgende generatie? Dat lees je hier! 

Week voor de gezonde jeugd

Tijdens de Week voor de gezonde jeugd schuiven ouders en kinderen aan voor een gezond ontbijtje, komen wethouders in actie door samen met schoolkinderen The Daily Mile te lopen en leren buurtsportcoaches kinderen op een leuke manier bewegen door te sporten en spelen in woonwijken. Een prachtig initiatief dus, waar wij 100% achter staan, want met bewustwording, dáár start het mee.

Gezond op school met Oranka

De school heeft grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond voedingsaanbod op scholen kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl van deze jongeren. Om dit te bereiken ondertekende Oranka het Akkoord Gezonde voeding op Scholen (2016-2020), beheerd door Jongeren Op Gezond Gewicht. Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een gezonde jeugd. Iets waar we trots op zijn!

Oranka Hydration Station

Om ervoor te zorgen dat er altijd een gezondere keuze binnen handbereik is, ontwikkelden wij het Hydration Station concept. Dit is een trendy en verleidelijk zelfbedieningsconcept, waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Het bestaat uit meer dan 20 verschillende smaken en voor elk seizoen zijn er weer andere smaken beschikbaar. Het mooie is dat deze producten geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen bevatten en we gebruiken alleen natuurlijke aroma’s. Onze Hydration Juices zijn ook een gezondere optie door de lage hoeveelheid suiker (2%) en de extra vitamine C (50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bij 200 ml). Aan sommige smaken is ook zink toegevoegd om de opname van vitamine C te verbeteren en om het immuunsysteem een boost te geven. Gezond genieten dus!

Meer weten?

Wil je meer weten over de Week voor de gezonde jeugd? Neem dan een kijkje op de website van de organisatie. En wil je meer informatie over onze gezonde schoolkantine? Klik dan hier!