Jouw zorg, onze zorg

Blog

Jouw zorg, onze zorg

Als vochtinname stijgt, dalen de kosten van zorg. Dat is iets waar wij van Oranka graag een bijdrage aan leveren. Hoe? Met het Oranka Zorgconcept! Met dit concept zorgen wij ervoor dat mensen in zorginstellingen meer vocht én vitaminen binnen krijgen. En welke gevolgen dat heeft? Daar vertellen we je graag meer over.

Al jarenlang staan wij garant voor gezonde, voedzame sappen met systemen die gemakkelijk in gebruik zijn. En met ons speciale Zorgconcept doen we daar nog een schepje bovenop en dragen we bij aan de gezondheid van bewoners van zorginstellingen. Een kwetsbare doelgroep waar wat ons betreft niet genoeg aandacht naar uit kan gaan.

Hoe krijg je ouderen aan het drinken?

Veel ouderen houden niet van het drinken van water. Uit ervaring weten wij dat de invoering van een verscheidenheid aan Oranka Sappen en Smoothies voor een hogere inname van vocht, vitaminen en/of calorieën zorgt. Zelfs de meest terughoudende drinkers worden hierdoor aangemoedigd meer te drinken en dat heeft gunstige effecten op de gezondheid van bewoners. En wat ook opvallend is: daardoor worden mensen ook weer actiever. Pure winst!

Maatwerk hydratatie in zorginstellingen

Elke instelling is anders en iedere bewoner is uniek. De behoeften van elke instelling en daarmee de bewoners verschillen. Dat is dan ook de reden dat maatwerk bij ons altijd mogelijk is. Hier denken we graag over mee en dankzij onze jarenlange ervaring kunnen optimaal adviseren over een oplossing op maat, passend bij de wensen en behoeften van jouw zorginstelling, maar bovenal natuurlijk maatwerk voor de bewoners!

Ook bij specialistische zorg, bijvoorbeeld de zorg voor dementerenden, is het belangrijk te borgen dat het leven van deze bewoners zoveel mogelijk wordt verrijkt en dat ze worden geholpen hun onafhankelijkheid te behouden.

Kostenbeparing en meer gemak voor zorginstellingen

Werk jij in de zorg? Petje af! Het is hard werken en je vraag je misschien af waar je de tijd vandaan moet halen om je patiënten de hele dag van sappen of andere drankjes te voorzien. Goeie vraag, want dat is juist niet nodig! Met onze slimme oplossingen voldoen we niet alleen aan de eisen van goede voedingswaarden, maar hebben we ook rekening gehouden met een besparing van de operationele tijd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kostenbesparing.

Door het gebruik van dispensers maken we sappen toegankelijker en zo wordt de vochtinname gestimuleerd. Bijvoorbeeld met de Eskimo Dispenser. Hiermee maak je het gekoelde sap zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk. Deze dispensers zijn uitermate geschikt in eetzalen, activiteitenruimtes en woonruimtes. En voor kleinschalig wonen zijn de Oranka karaffen echt een uitkomst: tijdens het ontbijt of de lunch bied je op hiermee meerdere smaken tegelijk aan. En weet je dat er meer dan 20 verschillende smaken sappen zijn? Dat wordt nog lastig kiezen!

Meer informatie over smoothies en sappen in de zorg

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het Oranka Zorgconcept? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over de voordelen én brengen uiteraard met alle liefde en zorg een advies op maat uit. Want de zorg voor jouw patiënten is ook onze zorg. Neem vrijblijvend contact met ons op.